Cupping

Cupping

 

Er dit bindevæv fyldt med stagneret blod og affaldsstoffer, så kan du ikke bevæge dig uden det gør ondt. Når man med cupperne ( ved at skabe et undertryk ) trækker den stagnation op til overfalden fjerner man  affaldsstofferne fra muskulaturen. Bagefter kommer der en normal blodforsyning, og du får bevægelighed igen.

Det er lidt som en støvsugning af kroppen.

 

 

 

 

 

 

Når kopperne pilles af kan man mærke, at musklerne er blevet blødere, og muskelfascierne, (der er hinden som ligger omkring musklen), er blevet blødgjort.

 

 

Oftest efterlader cupping mærker i huden, i form af blålige eller mørkerøde blodudtrædninger. Farven/mærkerne vil være mest markante i området hvor ophobningen af affaldsstoffer har været størst.  Mærkerne er kosmetiske og forsvinder igen. De kan være berørings ømme de første dage efter behandlingen.

 

 

Hvordan føles det ?

Det strammer/stikker lidt i huden at have cupperne på og cupping massagen kan give en følelse af at blive trukket i huden. Den fornemmelse aftager i takt med at muskelfacierne ( hinden rundt om musklen) bliver mere elastisk. Den første behandling er altid den “værste”, da man her får trukket flest stagnationer ud af muskler og væv. Det er som regel også ved første behandling, at mærkerne er mest markante.

Der arbejdes med stationær cupping og glidende cupping, hvor den bruges som massage. Huden bliver først smurt ind med en god massageolie, så cupperne let kan trækkes langs huden på de spændte områder.